banner1

О нама

o skoli

Школска акта

akta

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 023 3846 604

Email: osbokazarkozrenjanin@gmail.com 

Види више>>

По њему носимо име

zarko

Школе за 21. век

Школе за 21. век је амбициозан трогодишњи образовни програм вредан 10 милиона фунти, који је осмишљен и имплементиран од стране British Council -а и финансиран од стране владе Велике Британије. Програм тежи томе да милион деце старих 10-15 година широм Западног Балкана усвоје вештине критичког размишљања, решавања проблема и програмирања. Овај програм се води  у партнерству са релевантним образовним институцијама у свакој земљи у региону. Програм омогућује ученицима да усвоје нове вештине на забаван, интерактиван и иновативан начин. У оквиру програма, свака школа на Западном Балкану добила је донацију у виду micro-bit уређаја.
Из наше школе у овом програму учествовала су три наставника Ана Јанкуц, Кристина Мали и Јелена Лојовић. Програм је обухватио тродневни семинар за наставнике, 6 угледних часова, израду пројекта и кодинг клуб за ученике. Семинар за наставнике одржан је у ОШ „Јован Цвијић“ у Зрењанину у периоду од 4.4.2019. до 6.4.2019.  Сва три наставнка одржала су по 2 угледна часа. У оквиру кодинг клуба ученицима виших разреда наставница информатике и рачунарства Јелена Лојовић држала је часове у којима су ученици користили micro-bit за решaвање задатака. Micro-bit је џепна верзија компијутера на коме деца кроз игру могу научити основе програмирања. 
Пројекат за који су се наставници одлучили је мала метеоролошка станица.На часовима географије ученици су направили моделе инструмената који се користе за одређивање временске прогнозе. Ученици су на часовима кодиг клуба користећи Micro-bit направили термометар, компас за ветроказ и мерач светлости. Од ученика посебно су се истакли Виктор Шите и Уна Буква. На часу Технике и технологије ученици шестог разреда заједно са наставницом Аном Јанкуц направили су метеоролошку кућицу, офарбали је и поставили у школско двориште. Она служи да прикаже основне метеоролошке податке служећи се термометром, барометром. исто тако ти подаци се могу очитати са Мicro-bita.

Активни корисници

Имамо 7 гостију на мрежи

Контакт

Адреса: Маршала Тита 33

23 252 Бока

Телефон: 023 3846 604

Факс: 0233846 604

E-mail: 

osbokazarkozrenjanin@gmail.com 

Анкета

Да ли вам се свиђа наш сајт?