banner1

О нама

o skoli

Школска акта

akta

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 023 3846 604

Email: osbokazarkozrenjanin@gmail.com 

Види више>>

По њему носимо име

zarko

Дан планете Земље и воде

Дана, 22.04.2021. године у ОШ „Жарко Зрењанин“ Бока обележен је Дан планете Земље и воде. Овогодишње теме биле су „Екологија и земља“ и „Рециклирај све-ме“. Организатори активности били су наставник географије и чувара природе Т.Лојпур Трифуновић, наставник биологије М.Илић и наставник разредне наставе М.Живић. У овој активности учестовали су ученици од 1. до 8.разреда.
Ученици комбинованог одељења од 1. до 3.разреда у Шурјану са учитељицом обележили су Дан планете Земље заједно са мешовитом групом ПУ „Полетарац“ и васпитачицом Здравком Вукоје.
Акција на тему „Рециклирај све-ме“ била је актуелна марта и априла месеца међу ученицима 5. и 6.разреда који су се такмичили ко ће више рециклираног материјала донети. Ученици су у сарадњи са наставницима географије и биологије спремили реферате, плакате и фотографије и презентовали осталима. Сви радови ученика изложени су по школским учионица школе.
Поводом обележавања Дана планете Земље и акције за „Чистије и зеленије школе“ Покрајински секретаријат је у сарадњи са Покретом горана Новог Сада обезбедио школи флајере на тему рециклаже.
Ученици 8. разреда прочитали су текст о чињеницама које указују значај заштите воде и земље на нашој планети. Свим ученицима указало се на загађеност али и на заштиту наше планете и о значају животне средине. Ученици Ђачког парламента са наставником математике М.Вукоје Мандић били су задужени за поделу флајера.      
Добра сарадња школе и Месне заједнице Бока и овај пут се показала успешном, обезбедивши школи поклон клупу која поред зелених површина краси школски парк.
Циљ свих ових активности у нашој школи био је:
-значај и очување животне средине
-заштита планете Земље
-није тешко смањити отпад
-брини о дрвећу и животињама и
-рециклирај, не бацај!
Извештај саставио
наставник географије
Т.Лојпур Трифуновић

Активни корисници

Имамо 3 гостију на мрежи

Контакт

Адреса: Маршала Тита 33

23 252 Бока

Телефон: 023 3846 604

Факс: 0233846 604

E-mail: 

osbokazarkozrenjanin@gmail.com 

Анкета

Да ли вам се свиђа наш сајт?