banner1

О нама

o skoli

Школска акта

akta

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 023 3846 604

Email: osbokazarkozrenjanin@gmail.com 

Види више>>

По њему носимо име

zarko

Дан толеранције и међународни дан борбе против насиља над децом

Дана, 19.11.2019.г. у нашој школи обележен је у школској трпезарији Дан толеранције и Међународни дан борбе против насиља над децом за ученике нижих разреда у сарадњи са родитељима.
Ову активност реализовали су ученици од 1. до 4.разреда, наставници разредне наставе (Д.Кустурић, А.Цеснак, Б.Радовановић, З.Буква), библиотекар Ж.Кипровски Милошевић, секретар М.Јовић, педагог Б.Петровић и ученици 8.разреда (У.Буква, В.Шите, Д.Ђерић и Н.Јакшић).
Најпре је секретар школе упознао родитеље и ученике са Протоколом о насиљу и Правилником о друштвено корисном раду а затим је педагог изложио школски План и програм за превенцију насиља, злостављања, занемаривања, дискриминације и других облика ризичног понашања.
Ученици 8.разреда приказали су нам презентацију под називом „Зауставимо насиље заједно“.
Ученици од 1. до 4.разреда на тему Толеранција представили су нам се кроз песму, игроказ, скеч, разлике и поруке.
Активност смо завршили песмом Не ругај се. Све је протекло у пријатној атмосфери и на опште задовољство свих присутних.
Дана, 20.11.2019.г. у школској трпезарији одржана је активност посвећена Дану толеранције и Међународном дану борбе против насиља над децом за ученике виших разреда. На позив школе родитељи се нису одазвали.
За реализацију активности били су задужени ученици од 5. до 8.разреда, педагог Б.Петровић и библиотекар Ж.Кипровски Милошевић.
Наставник српског језика В.Јерковић прочитао је прописе који се примењују у школи у спречавању насиља а затим су ученици Ђачког парламента А.Глигор и В.Шите изнели школски План и програм превентивних активности у борби против насиља над децом за ову школску годину.
Ученици 8.разреда (У.Буква, В.Шите, Т.Мештровић, Ј.Обркнежев, И.Рацић, М.Маврак, Н.Јакшић, Д.Ђерић и Н.Субић) приказали су нам презентацију под називом „Зауставимо насиље заједно“.
Ученици од 5.до 8.разреда (В.Ђерић, В.Фајка, М.Кољаја, А.Глигор, М.Синђелић, В.Шите, Н.Јакшић, Д.Ђерић и У.Буква) извели су нам два скеча на тему „Вршњачко насиље“.
Ученици 5.разреда (В.Ђерић, Д.Шите, Д.Николић, Д.Небрига, У.Станић и С.Илијевић) представили су се рецитацијом „Толеранција шта то може бити?“. О Међународном дану толеранције говорили су ученици 6.разреда (Д.Андраши, Д.Вујчић, А.Ковач и М.Кољаја). Активност смо завршили спотом Не ругај се.
Циљ свих ових активности био је:
-да ученици разумеју појмове толеранције и схвате принцип толеранције у свакодневном и школском животу
-да ученицинауче како да препознају насиље, врстe насиљаи како да у насилним ситуацијама реагују и коме да се обрате
-стварањепозитивне атмосфере у школи која ће умањити могућност појаве насиља и развијање код ученика осећање емпатијеи другарства.
Извештај саставио
педагог Б.Петровић

Активни корисници

Имамо 5 гостију на мрежи

Контакт

Адреса: Маршала Тита 33

23 252 Бока

Телефон: 023 3846 604

Факс: 0233846 604

E-mail: 

osbokazarkozrenjanin@gmail.com 

Анкета

Да ли вам се свиђа наш сајт?